Most kezdenél kamionozni, vagy még csak gondolkozol rajta? Sokat látott veterán vagy aki segítene az újaknak? Érdekel a professzionális sofőr-mesterség ezen területe? Ha bármely kérdésre igennel válaszoltál, akkor ez a blog főleg neked szól

Karácsonyi köszöntés

2014. december 28. - MaxEL

forrás: http://bit.ly/1rt3EmK

Egy kicsit megkésve ugyan, de boldog, békés ünnepeket kívánok minden kedves látogatómnak!

Kezdő Kamionos

 

#8 Hatósági ügyintézés - MIT, HOL, MIKOR, MENNYIÉRT?

hatósági ügyintézés.png

A jogosítványszerzés kellemetlenebb része a "papírmunka": utánajárás, időpont egyeztetés, sorban állás, ügyintézés és rengeteg várakozás. Ha viszont megtervezed előre az ügyintézés menetét, sokkal kevesebb gonddal fog járni az egész procedúra. Ebben szeretnék segíteni nektek. Összegyűjtöttem, hogy a kamionvezetéshez szükséges papírok megszerzéséhez hol, mit, mikor, meddig, mennyiért és hogyan lehet elintézni, megszerezni.

 

 

Tovább

#6 Árak és időtartam - FRISSÍTVE

Mennyibe v2.png

Elindultunk az úton, de milyen költségekre számíthatunk? Mennyibe fog kerülni az összes jogosítvány megszerzése? Mennyi ideig tart amíg megszerezzük őket?

Mint eddig, most is a saját tapasztalataimat osztom meg veletek. Nézzünk utána tehát a piszkos anyagiaknak és az idegőrlő várakozásra kényszerítő időpontoknak. Infografika-szerű kitekintő poszt következik:

 

Tovább

Kamionos linkajánló

linkajánló_300x300_2.png

Bizonyára ti is úgy vagytok vele, ha valami újdonsággal találkoztok vagy valamilyen témakör elkezd benneteket érdekelni, akkor szeretnétek utánaolvasni, tájékozódni, információt gyűjteni és mindebből persze a lehető legtöbbet, a legjobb minőségben és a leggyorsabban megszerezni :)

Kamionos témakörben még csak-csak, de sok más ilyen szubkultúrában elég szegényes vagy szedett-vedett a magyar nyelvű választék és hát nem mindenki szeret vagy akar angol vagy bármilyen más nyelven olvasgatni. Éppen ezért gondoltam összegyűjtöm, hogy milyen tartalmakat találtam kamionos témában amiket akár kezdő akár tapasztaltabb kollégák is élvezettel fogyaszthatnak:

 

Tovább

#1 Bemutatkozás, kezdetek

1.bejegy_cím_300x300.png

A kamionozás mint mesterség (vagy akár életforma) irányába sokan sok helyről érdeklődnek, akár fiatal, akár idősebb munkát vállalni készülő emberek. Egyesek azért mert belekezdenének valami újba, másoknak már a gyerekszobájában is sok tengelyes gépek poszterei lógtak a falon ezért már az első állásukat így képzelik el, megint mások pedig a nyugodt öregkor előtt csinálnának még valamit amivel pénzt lehet keresni. Ez a lista persze a végtelenségig folytatható lenne, egy valami azonban közös ezekben az emberekben:

 

Tovább